top of page

אצות יפניות- ארמה בוסט

אצות ים חומיות- "מזון על".
עשירות באופן יוצא דופן ביוד ממקור טבעי. יוד נחוץ לגופנו בעיקר לתמיכה בבלוטת התריס, שכשהיא חלשה הגוף כולו נוטה לחולשה, תשישות, דכדוך, עצבנות, נשירת שיער ולתנודות הורמונאליות. לעומת זאת רמות תקינות של יוד בגופנו ישפרו את חילוף החומרים (מטבוליזם), והן בעלות משמעות לכל הפעילויות המתבצעות בגופנו, וישפיעו על - חיזוק כללי, זיכרון, חיזוק הורמונאלי ושיפור פוריות. חוסר יוד משמעותי במיוחד לנשים ובפרט הרות ויולדות.

תוסף ארמה בוסט גולד סרייס עם 300 מ מק"ג יוד

נושאי המאמר

הרכב הנוסחה ופעילות האצות בתוסף ארמה בוסט גולד סרייס

הוראות שימוש מומלצות

הגבלות שימוש והתוויות נגד

תוית המוצר

הרחבה על היסוד יוד

הרחבה על היסוד גופרית

למאמר המלא ולמקורות מחקריים

מעבר לאבחון בלוטת התריס

רוצים להתייעץ על המוצר עם נטורופת? לחצו כאן

הרכב האצות בתוסף "ארמה בוסט"-אצות ים חומיות 

התוסף מבוסס על אצות ים מהמזרח הרחוק המשמשות שם הן כמזון והן כתוסף בריאותי למטרות ממוקדות. אצות ככלל נחשבות למזון על – הן עשירות בצורה יוצאת מגדר הרגיל במינרלים, ובעיקר יוד, ויטמינים, אינזימים  וחומרים נוספים.

לעומתן - אצות אגם כגון ספירולינה וכלורלה כמעט ואינן מכילות יוד! יש לזכור עובדה עקרונית זאת. אצות אגם הן נפלאות למטרות אחרות אך אינן מכילות יוד בריכוזים משמעותיים.

האצות בתוסף ומידע כימי

ארמה (Eisenia bicycalis )- אצה יפנית ייחודית בתפוצה עולמית מצומצמת- רמה גבוהה במיוחד של יוד. עשירה בסידן, זרחן, ברזל,B1,B2   ונוגדי חמצון.  אצה קלאסית לחיזוק נשים- לתמיכה ניכרת בבלוטת התריס שנפגעת בעיקר אצל נשים ובפרט בהריון ולידה, לאיזון מערכת הפוריות ולשיפור הורמונאלי.

קומבו (למינריה Laminaria japonica) – עשירה ביוד, גפרית, ויטמין A וברזל. משמשת בעיקר להרגעת עיכול וגזים וכן לטיפול באנמיה, וויסות המחזור החודשי.

תמצית אצת וואקמה (Undaria pinatifida)- אצת וואקמה עשירה בסידן, יוד, B1,B2 , אומגה 3 ואנטי אוקסידנטים. משמשת במזרח לחיזוק נשים ובפרט בהריון ובהתאוששות אחר לידה. 

1 כמוסה אצות יפניות- ארמה בוסט מכילה: כ- 300 מק"ג יוד


יוד וגפרית

יוד- נחוץ לכלל האוכלוסיה: לגברים, נשים ולכל הגילאים. היוד ייטיב במיוחד עם פלח האוכלוסייה הרגיש במיוחד למחסור בו: נשים הרות ומיניקות, ובמיוחד בהריון עצמו ובחצי השנה שלאחר לידה. כמו כן יש לו השפעה מיטיבה על המחזור והאיזון ההורמונלי של נשים בכל מצב.

רכיב ייחודי וחשוב נוסף, הינו הגופרית – מינרל שמצוי בשפע באצת הקומבו בצורה של פוקוידן – אנטי-אייג'ינג המאפשר תהליכי ניקוי וריפוי.

שילוב שני המינרלים מאפשר הרמת אנרגייה ושיפור תהליכי בנייה וניקוי במערכות הגוף.
האצות הייחודיות שמכיל תכשיר ה"ארמה בוסט": ארמה (Eclonia bicycalis), קומבו (Laminaria japonica) ותמצית וואקמה (Undaria Pinnatifida) מצטיינות ברמות גבוהות של יוד וגפרית.

 

פעילות הנגזרת מרכיבי האצות
  • הרות ויולדות- הזקוקות ליוד ברמה כפולה כמעט מאדם רגיל. בנוסף גם העובר והתינוק זקוקים ליוד על מנת לאפשר התפתחות תקינה, כאשר אפילו מחסור קל ביוד בשלבי ההתפתחות עלול לגרור פגיעה קוגנטיבית ואף פגיעה חמורה. להלן ציטוט מתוך אתר משרד הבריאות:."מחסור ביוד הוא הגורם השכיח ביותר הניתן למניעה להתפתחות קוגניטיבית לקויה. הפרעות של מחסור ביוד עלולות לגרום גם לתת-פעילות של בלוטת התריס, זפק (גויטר) ועיכוב בגדילה הגופנית ובהתפתחות השכלית הנובע ממחסור חמור ביוד במהלך ההיריון (קרטיניזם). אפילו מחסור קל במהלך ההיריון, הינקות והילדות עלול לגרום לנזק בלתי הפיך למוח ולמערכת העצבים המתפתחים ולהפחית את היכולת השכלית של ילדים בגילאי בית הספר ובשלבים מאוחרים יותר."
    בשליש האחרון של ההריון בד"כ רמת הקורטיזול עולה ותפקוד בלוטת התריס יורד. הלידה עצמה מחריפה את המצב. לרוב הבלוטה מתאזנת לאחר כ-4 חודשים. זה הסיבה לתופעות ידועות בתקופה הזו- תנודות הורמנליות כולל דיכאון, חרדות ורגשנות יתר, נשירת שיער מוגברת, תשישות וחולשה, עייפות מוגברת, עצבנות, השמנה ואנמיה. היוד הטבעי של האצות, בתוספת מינרלים וחומרים פעילים נוספים, מביאים בס"ד לשינוי ניכר ומהיר.

  • יצירת איזון הורמונאלי, ויסות המחזור החודשי (השפעה תחול לרוב אחרי כ-3 חודשי שימוש ותשתפר כל עוד נתמיד בטיפול) מניעת שחלות פוליציסטיות, וחיזוק מערכת הפוריות, כל זאת הודות ליוד שמהווה אבן בניין להורמוני בלוטת התריס.

  • מניעת אנמיה- מחסור ביוד ותת פעילות תריס עלול להביא למחסור בברזל, ולהפך.

  • חיזוק למחלימים ולכל מי שסובל מחולשה ותשישות. כל מחלה רצינית מובילה לעירור בלוטת האדרנל שגורר אחריו שינויים בבלוטת התריס. תהליך ההחלמה כולל החזרת בלוטת התריס לאיתנו.

  • השלמה וחיזוק לטיפול במגוון תחומים- קשב וריכוז, תמיכה בבעיות עיכול ועצירות, פוריות, תמיכה נפשית ועוד.

  • גיל מתבגר – שכן עם הגיל, בלוטת התריס נחלשת ותיסוף יוד מסייע לחיזוק הבלוטה.

  • דיכאון - המרכיבים הבאים, שנמצאים באצות ים מתאימים לטיפול בדכאון: יוד, ויטמיני B,C,D, אבץ, אומגה 3, מגנזיום, ברזל, סידן. 

  • קוסמטיקה מבפנים - הריכוז הגבוה של יוד, מחזק את תפקוד בלוטת התריס המשפיעה על חיזוק ושפיעת השיער ולחיזוק ציפורניים. אצות חומיות מכילות חומצה אלגורונית, המסייעת לבנייה מחדש של העור וליצירת אלסטין, הוא החלבון שמסייע לגמישות ומיצוק העור.

עם כל זאת חשוב להדגיש את קשר הגומלין בין בלוטת התריס לבלוטת האדרנל. שיבוש בבלוטת האדרנל יגרור שיבושים בבלוטת התריס. בכדי לאזן את בלוטת התריס, במקרים רבים יש לאזן תחילה את בלוטת האדרנל (-שיקום נזקי סטרס).

 

*למעונינים, ניתן לקרא הרחבה על חשיבות היוד והגופרית בהמשך הדף או במאמר על היוד.

הוראות שימוש מומלצות בתוסף

1-2 כמוסות ליום, ללא תלות באוכל או זמן. מומלץ לשתות 2 כוסות מים בכדי לתמוך בניקוי הגוף  המתבצע בעת השימוש באצות. לתקופה מוגבלת, במצבי חולשה קשים, אחרי לידה או החלמה, ניתן לצרוך 2-4 כמוסות ליום.

הגבול העליון לצריכת יוד מרבית (לפי אתר משרד הבריאות הישראלי):

קבוצת גיל / מין  - כמות יוד ליום (מק"ג)*

ילדים (1 - 3 שנים) - 200

ילדים (4 - 8 שנים) - 300

ילדים (9 - 13 שנים) - 600

נערים (14 - 18 שנים) - 900

מבוגרים - 1,100


*על פי הקצובה התזונתית הישראלית והאמריקאית

הגבלות שימוש והתוויות נגד

לפי מחקרים מקיפים ביותר היוד מאד בטוח לשימוש ללא סכנה של "הרעלת יוד" במינונים המדוברים.

לסובלים מנוגדנים לבלוטה שמתבטאים במחלת השימוטו, יש להימנע מתוספי יוד בשלב הראשון של הטיפול.

אסור לסובלים מעודף פעילות בלוטת התריס, ללא טיפול רפואי מקדים ולווי רפואי שוטף.

נוטלי תרופות לבלוטת התריס בהיפו (=חולשת תריס)- השימוש יעשה רק בהכוונה ובלווי רפואי צמוד.

במצבי בריאות מורכבים- מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי.

תוית התוסף ארמה בוסט- אצות יפניות

הרחבה בנוגע ליוד וגופרית

 

מהו היוד?

יוד הוא מינרל חשוב שהתגלה למדע לפני כ –200  שנה. סמוך להתגלותו הסתבר שהוא תרופה יעילה להרבה מחלות. והסטודנטים לרפואה היו יודעים שעל כל מצב שהוא לא ברור ולא פתיר – תנו יוד – וזה יעבוד!

לפני 80 שנה נערך מחקר על עכברים בו נבדק השפעת יוד שהעלה מסקנה שבמינונים גבוהים היוד עלול לעשות פעולה הפוכה. המחקר זכה לפופולאריות מרובה, וגרם לירידת קרנו של היוד. אח"כ התגלו ההורמונים של בלוטת התריס והרפואה העדיפה לתת הורמון לסובלים מבלוטת תריס חלשה במקום יוד. בשנת 2,000, התעורר ד"ר אברהם גיא -  חוקר אמריקאי שהוא גם רופא, לבדוק את הנתונים מחדש. אליו התלוו שני רופאים נוספים המסקנות היו מדהימות. לא רק שהיוד לא מזיק במינונים גבוהים, אלא הוא גם מרפא מגוון רחב של מחלות.

היוד עוזר מאד בבעיות בתפקוד בלוטות התריס – גם בחוסר וגם בעודף, מסייע לריפוי כשיש בעיות בשחלות ובערמונית, בסוכרת, יתר לחץ דם, סרטן, דכאון, ערפול מוחי, פסוריאזיס, ראומטיזם,  ועוד ועוד.

בנוסף, היוד מסלק רעלים מהגוף: כספית, עופרת, קדמיום, ברום, אלומיניום, ארסן.

ההמלצה של מוסדות הבריאות לצריכה יומית של יוד העומדת על 0.15 מ"ג ליום היא מזערית לעומת מינוני הריפוי המומלצים ע"י ד"ר גיא וחבריו שעומדים על  3-50 מ"ג ליום. החוקרים בדקו בתנאי מחקר רפואיים, במחקר מקיף ביותר, מעל ל – 4,000  נבדקים ומצאו שהיוד יעיל מאד לטווח רחב של בעיות ובטוח מאד מאד לשימוש! מאז ועד היום המחקר ממשיך ברחבי העולם עם עשרות אלפי נבדקים, ובעליה מתמדת.

יש לציין שבשימוש במינון המדובר במחקר, התלוו גם צריכת תוספים  של סלניום, מגנזיום, מלח ים לא מתועש וויטמין C.

 

ליוד יש השפעה מהותית על תפקודה של בלוטת התריס, שמייצרת שני הורמונים חיוניים לחילוף החומרים, לקצב הגדילה ולהתפתחות הקוגניטיבית: תירוקסין וטרייודותירונין. חוסר ביוד גורם לתת־פעילות של בלוטת התריס. אצל ילדים: חוסר ביוד עלול לגרום לעיכוב התפתחותי, גופני ומנטלי, ובמקרים קשים שאינם מטופלים גם לפיגור. במחקר מ־2013, נמצא קשר בין צריכת יוד נמוכה אצל נשים בתחילת הריון, לבין פגיעה בהתפתחות הקוגניטיבית של ילדיהן. 

כיום הנחויות הFDA האמריקאי וגם במשרד הבריאות הישראלי עומדות על- 150 מק"ג למבוגר, 220 להרות ו-290 למיניקות. הגבול העליון- 1,100 מק"ג.

חשוב מאד לדעת: ביפן רמת הצריכה היומית  הממוצעת של היוד דרך המזון עומדת על 1-3 מ"ג ביום (בממוצע פי 10 מהכמות המומלצת ע"י משרד הבריאות), והתחלואה שם בבלוטת התריס, ובחוסר פוריות  היא נמוכה יחסית לממוצע העולמי. ככלל היפנים נחשבים לעם בריא עם תוחלת חיים גבוהה.

נתון נוסף ומאתגר במיוחד –מפרסומי האף די איי האמרקאי (2019)- 95% מאוכלוסית ארה"ב סובלת ממחסור ביוד.

באתר משרד הבריאות מובא הציטוט הבא:
"בישראל, במשך שנים רווחה ההנחה, עקב הקירבה לים התיכון, שצריכת היוד נאותה. אולם, סקר ארצי שבוצע לאחרונה גילה שכיחות גבוהה של מחסור ביוד אצל ילדים ונשים הרות. קיימת אפשרות כי מרבית הישראלים, מבוגרים וילדים כאחד, אינם צורכים מספיק יוד. ביש
ראל, בניגוד לרובן המוחלט של מדינות העולם, הבעיה של מחסור ביוד היא משמעותית." (2] עד כאן הציטוט (נ.ב- הציטוט נלקח בעת כתיבת המאמר בשנת 2019 ויכול להיות שינויים באתר משרד הבריאות בהמשך). 

בישראל ההערכה עומדת על 75% מהאוכלוסיה שסובלים מחסור ביוד, בעיקר עם התרחבות השימוש במים מותפלים.

 

גופרית

מרכיב נוסף שנמצא בשפע באצות ובעיקר בקומבו, הינו גופרית. שימוש בגופרית הוא פחות מורכב מבחינת הצורך להישמר מתופעות לוואי.

ככלל גופרית הינה יסוד יחודי לחומצות האמיניות ציסטאין ומתיונין. {להזכירכם, חומצות אמניות הן אבני הבנין של החלבון בגוף האדם}. חומצות אלו תורמות רבות למבנה המרחבי של חלבוני הגוף, וכשחסרות – נפגמת איכות השיער, הצפרניים, השרירים, העצמות ועוד ועוד. ציסטאין (בצרוף גליצין וגלוטמט), הינו מרכיב הכרחי  בגלוטטיון  - האנטיאוקסידנט העצמוני (=המיוצר ע"י הגוף לטיפול בנזקי חימצון) והעוצמתי המרכזי בגוף, ומחסור בו עלול להביא להזדקנות מוקדמת ומחלות ניווניות קשות. הגופרית נחוצה לתהליכים נוספים בגוף כגון-  להפעלת ויטמיני 1 B וביוטין הדרושים להפקת אנרגיה מפחמימות, לפעולה תקינה של אינסולין ולסילוק רעלים.

 

הגופרית נמצאת בריכוז גבוהה באצת הקומבו, בצורה של פוקוידן (Fucoidan) (1). שתכונותיו הידועות:

  • נוגד סרטן ומונע יצירת כלי דם חדשים בגידולים סרטניים

  • נוגד חימצון ומאט תהליכי הזדקנות

  • מווסת חיסוני, נוגד דלקת ואנטי-ויראלי (=נגד וירוסים)

  • מגן על דרכי העיכול ומשפר מצב בסינדרום המטבולי (סוכרת, לחץ דם, שומנים בדם והשמנה)

  • מסייע לבריאות העצם

  • נוגד קרישה

ולסיכום – עד כאן העלנו תכונות מרשימות של האצות ושל היוד במגוון רב של בעיות. עתה ברצוננו להוסיף מהנסיון שלנו: קיבלנו דיווחים רבים ונלהבים מנשים סביב לידות – לפני ואחרי, בהרמת האנרגיות הפיזיות והנפשיות בצורה ניכרת. נשים בעיקר (וכמעט כולנו בשלב זה או אחר בחיינו), כמוסה קטנה שעושה הרבה!

 נתחזק מ"מזון על" זה, מכיוון שלכולנו כמעט יש מחסור ביוד, וכשמטפלים בחולשה מומלץ להתחיל ממנו. תוסף מזון עצמתי שגם בכמויות קטנות עושה נפלאות.

מאמרים נלווים

למאמר המלא על בלוטת התריס, יוד ואלטרוקסין, ולמקורות מחקריים

לאיבחון בלוטת התריס לפי בדיקות דם

יוד
פעילות
הוראות
הגבלות
תוית
גופרית
bottom of page