אנ-ליקובקטר > אנליקו
90 כמוסות
נוסחת צמחים לתמיכה בקיבה
%20%D7%9C%D7%A2%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9C%20%D7%95%D7%94%D7%9C.jpg)
מרכיבי הפורמולה ותכונותיהם הידועות ממסורות קדומות וממחקרים בני זמננו
-
ארכובית הציפורים (Polygonum aviculare) - אנטי חיידקי. מאחה כיבים (אולקוס) ופצעים. מטפל בצרבות. לבעיות במערכת השתן, טחורים וזיהומים במערכת העיכול.
-
עלי זית - Olea europea אנטי-דלקתי. נמצאו בניסויי מעבדה כיעילים לדיכוי הליקובקטר פילורי [1], וקמפילובקטור [2].
-
אזוב מצוי (Origanum syriaca) - נוגד דלקת, ומגן עיצבי [3].
-
הל - Elettaria cardamomum - מניע ומזרז במצבים של קשיי עיכול כגון אי-סדירות ביציאות, ריח רע מהפה, כובד ונפיחות בטנית לאחר ארוחות.מחקר מעבדתי על בעלי חיים הוכיח יעילות בכיב קיבה [4].
למען הסר ספק
במידע על צמחים אנחנו מחלקים בין שני סוגי מידע: מידע שיש לו תמיכה מדעית באותיות שחורות ומידע על מסורות שימוש עממיות שלא עברו בחינה מדעית באותיות אפורות. ומכאן שהמידע שבאותיות השחורות הוא מידע שעבר בחינה מדעית. כשאנו מגלים מחקר חדש על צמח המאשש תכונה שלא נחקרה, אנחנו משנים את האותיות מאפור לשחור.
המלצות שימוש בתוסף
.כמות מומלצת יומית: 3 כמוסות. בעת הצורך ניתן ליטול 2 כמוסות ביחד
כתמיכה במצבי הליקובקטר פילורי
1 כמוסה 3 פעמים ביום, עדיף לפני האוכל, למשך 2-4 חודשים. השפעה תורגש תוך מספר ימים ותתעצם בהמשך.
מאד חשוב לשלב תזונה מומלצת! ללא התזונה משך הטיפול עלול להתארך. למעונינים, הנחיות תזונה פשוטות, בהמשך.
כשכבר מרגישים טוב במשך שבועיים לפחות, וזה קורה בדר"כ אחרי 2-3 חודשים, "נגמלים" בהדרגה מהתוסף ובודקים את תגובת הגוף. במידת הצורך נמשיך 1-2 חודשיים נוספים. רק אחרי סיום הטיפול בתכשיר, ניתן לחזור בהדרגה לתזונה רגילה תוך מעקב על תגובות הגוף לכל שינוי. רק אם לא תהיינה תגובות שליליות "נאמץ" את הורדת מגבלות התזונה
בזמנים "מועדים" – עונות מעבר, זמני לחץ, מתח נפשי או כל דבר שגרר בעבר התפרצות הליקובקטר- נחזור לתזונה המומלצת. אז גם ניתן לשלב טיפול מניעתי של 1-2 כמוסות ליום למשך כחודש
לסובלים מהליקובקטר פילורי מומלץ מאד לערוך איבחון עצמי לשלול קנדידה או פרזיטים.
הגבלות שימוש והתוויות נגד-
הריון- ארכובית הציפורים- בספרות מופיע שהשתמשו בצמח לחיזוק הריון, אך מפאת חוסר במחקרים רשמיים לא ניתן להמליץ על שימוש בצמח בהריון. יש לשקול את הנתון ביחס לסבל של התפרצות החיידק בזמן זה. אזוב (זעתר)- אסור במינון גבוה בהריון. המינון היומי המומלץ נמוך בהרבה מהגבול העליון ולכן בטיחותי לשימוש.
נוטלי תרופות מרשם- יש ליטול בהדרגה תוך מעקב. לעיתים רחוקות עלולה להיווצר השפעה הדדית שלילית.
אסור בשילוב עם תרופות להורדת לחץ דם.
- הרחבה
הליקובקטר פילורי| המלצות תזונה
מידע על חיידק ההליקובקטר פילורי
חיידק ההליקובקטר פילורי הוא יצור חד תאי בעל עמידות גבוהה לאנטיביוטיקה. ההליקובקטר מתאפיין ביכולת לשרוד בסביבה בעלת חומציות חזקה כגון הקיבה, מה ששום חיידק אחר לא מסוגל לשרוד. יחד עם זאת יש לדעת שרוב זיהומי ההליקובקטר הם דוקא בתריסריון. החידק מיצר אינזים בשם אוראז שהופך אוראה לאמוניה ודו תחמוצת הפחמן, חומרים שיוצרים בועה בסיסית (שאינה חומצית), המהווה חומת ההגנה סביב החיידק. כשהחיידק מאוזן, הוא דווקא כן צורך סביבה בעלת PH נייטרלית, מה שקיים רק בעומק דפנות הקיבה. אחד הנזקים הגדולים שגורם החיידק מתבטא בחוסרים שונים בגוף. לשם התפתחותו ההליקובקטר שואב מהגוף כמות עצומה של מינרלים חשובים כגון אבץ, ברזל, וכן ויטמין B12 , מה שכמובן גורם לחוסרים לאכסנאי שלו. בנוסף, הצורה הספיראלית של החיידק והשוטוניות-מעין שערות דקיקות ש"משיטות" אותו, מאפשרות לו לחדור פנימה לרקמות עמוקות וליצור כיבים (אולקוס) שעלולים להתפתח לבעיות נוספות.
התלונות הנפוצות בשעה שהגוף סובל מעומס יתר של חיידק ההליקובקטר הן באזור רום הבטן: לחץ או כאב, בחילות, הקאות, גזים ונפיחות בקיבה, ליחות (גם במערכת הנשימה), שלשולים, סלידה מאכילה, גיהוקים, ריח רע מהפה וחוסר בויטמין B12, ברזל ואבץ.
יחד עם זאת, יש לציין שלפי מחקרים עדכניים, יש לחיידק ההליקובקטר גם השפעה חיובית על מערכות הגוף, וזאת בתנאי שהוא נמצא באיזון נכון ובמינון נמוך. מסתבר שבמחלות אוטואימוניות שבהן מערכת החיסון תוקפת את רקמות הגוף, וכן באסטמה, אלרגיות למזון, צליאק, נזלת אלרגית, ומחלות מעי דלקתיות. – נוכחות החידק עשויה לגרום לשיפור בתסמינים. {פעילות דומה נעשת גם ע"י סוגי חידקים נוספים: כמו ביפידובקטריום (שהוא אחד מחידקי הפרוביוטיקה הידועים), קלוסטרידיום, אקטינובקטריה}.
לכן המטרה היא להחזיר את החיידק לפרופורציות הרצויות ולא למגר אותו לחלוטין. הצמחים שבתוסף לא רק שמסייעים לגוף בהגנה מפני החיידק עצמו, אלא גם מועילים לשקם את רקמות הקיבה, התריסריון ואיברים נוספים שנפגעו כתוצאה מהדלקת שהוא יוצר סביבו. כתוצאה מזה חל תהליך חיובי של שיקום, שמתבטא בשיפור בהרגשה הכללית.
חשוב לציין שלתכשיר יש השפעה מצטברת. לפעמים נוטלים אותו שבוע ומרגישים טוב יותר, וחושבים: הנה – הכל הסתדר, ואז מפסיקים, ומתאכזבים לראות שהסימפטומים חוזרים. יש להדגיש שכדי להגיע להשפעה יציבה יש לקחת אותו מספר חודשים.
כמו כן חשוב לדעת ששינוי התזונה חשוב מאד כדי להגיע לשינוי אמיתי. עלינו להיות קשובים לגופנו, להתבונן ולשים לב, מה מתאים לנו כרגע ומה לא.
המלצות תזונה לסובלים מתסמינים ברום הבטן
אספנו עצות יעילות וקלות ליישום, למצבי רגישות בקיבה
מה לא?
-
הימנעות מירק חי המכביד על העיכול!!
-
ניתן להשתמש במלפפון ללא קליפתו, ובנבטי צנונית.
-
להימנע מטיגון.
-
להימנע ממוצרי חלב (חמאה מותר).
-
להמעיט ככל האפשר במאכלים מתוקים, מזון מתועש, ומזון "לא בריא".
-
להימנע ממה שאנו מגיבים עליו לא טוב (חצילים? עגבניות?).
מה כן?
-
ירק מבושל, אפוי ומוחמץ- מומלץ.
-
פרי חי- מותר 2-3 ביום.
-
תבשיל או מאפה מכוסמת ירוקה שעברה השרייה ואחריה ובישול או אפייה – מהווה בסיס להרגשת נוחות בקיבה מספיק לצרוך 3-5 כפות ליום. ניתן להכין ולתבל בכל אופן שרוצים. למתכון לחץ כאן
-
מיצוי פרו ויטמין A- משקם את דפנות מערכת העיכול. למתכון לחץ כאן
-
מוצרים מן החי, וכן כל מה שאנו רגילים אליו, לא נחשב כ"לא בריא", ולא נמצא ברשימת ה"מה לא" שלמעלה..
תגובות משתמשים